Zichtbaar ondernemen

 

Soms moet jezelf een cadeautje geven..... dat heb ik gedaan met een artikel in het magazine van Netwerk Brabant.

Deze editie gaat het over zichtbaar ondernemen, daarin mag mijn oogmeetbus zeker niet in ontbreken.

Met mijn oogmeetbus wil ik bijtijds de ongemakken die ontstaan door veel computerwerk aanpakken. Heel de dag op een beeldscherm kijken kan je vergelijken met een marathon lopen, maar dan voor je ogen. Het kost veel energie en spierspanningen om de hele dag gefocust te kunnen zijn.

Ik verzorg niet alleen een oogmeting en een kijkadvies. Maar ik geef daarnaast handige tips om gezond achter je beeldscherm te kunnen blijven werken.

Ken je de  de 20-20-2 regel al?

Na iedere 20 minuten nabij werken, 20 seconde in de verte kijken. En het liefst 2 uur per dag lekker buiten zijn.